Sastojci za mantije sa mesom:

500 g mekog brašna

2 jaja

400 ml mlake vode

ulje

so

za fil za mantije:

500 g mješanog mljevenog mesa

so

biber

Priprema mantija:

Pomiješajte brašno i so, a jaja posebno umutite. Dodajte im vodu i malo ulja pa spojite sa brašnom. Umjesite tijesto tek toliko da bude mekano, da vam se ne lijepi za prste i ostavite ga pokriveno krpom sa strane oko sat vremena.

Potom, podijelite na nekoliko jufkica, veličine po želji. Razvijte tijesto oklagijom u pravougaonik i isijecite na kvadrate željene veličine.

Sve sastojke za fil spojite, promiješajte i punite isječene kvadrate. Spojite ivice kvadrata, okrenite ih na dole i poredajte na pleh koji ste podmazali uljem.
Mantije sa mesom pecite oko pola sata na 200 stepeni, sve dok ne porumene.

Kada budu gotove, mantije sa mesom izvadite iz rerne i poslužite iz kiselu pavlaku ili kiselo mlijeko, prenosi Ona.rs.