SVI ĆE DA TRAŽE REPETE Najukusniji posni kolač sa jagodama bez šećera
Potrebno je:
2 šolje ovsenih pahuljica
2 šolje biljnog mlijeka
šolja svježih urmi
100 g otopljene veganske crne čokolade
kašika kokosovog ulja
2 kašike putera od lješnika
kašika rogača
1-2 šolje kokosovih ljuspica
½ štapića vanile
na vrh noža himalajske soli
Priprema:
Urme očistite od koštica i potopite u vodu 30 minuta. Sameljite ovsene pahuljice u procesoru hrane i odložite ih u činiju. Ubacite urme u aparat i meljite minut-dva, a potom dodajte ostale sastojke, osim ovsenih pahuljica i mlijeka.
Meljite kratko i polako dodajte mlijeko i ovsene pahuljice, sve dok se ne formira čvrsta smjesa. Ako je smjesa previše rijetka, dodajte kokosove ljuspice, ako je gusta, dodajte još biljnog mlijeka.
Izlijte kolač u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoji u frižideru dva sata. Kada se brauni stegne, isijecite ga na parčiće. Pre serviranja dodajte svježe ili smrznuto bobičasto voće: jagode, maline, ribizle ili brusnice.
BONUS VIDEO: