NEMA KO VAM NEĆE TRAŽITI RECEPT Idealan ručak za vrijeme posta: Posne lazanje skoro iste kao mrsne
ALOonline.ba | Žena ∙ 05.04.24 13:00 ∙ 0
Posne lazanje su idealan način da "prevarite" stomak u toku posta. Ukusi su gotovo identični, što samo znači da ćete još slasnije pojesti svako parče ovog jela. Spremite se za recept koji će vam uljepšati post.
Sastojci za posnu lazanju:
- posni listovi lazanje
- srednja glavica crnog luka
- 2 šolje paradajz-sosa ili soka
- 2-3 čena belog luka
- 250-300g pečuraka
- so
- biber
- origano
- ulje
- brašno
Priprema posne lazanje:
Sitno isjeckajte crni luk i na ulju ga pržite sa isjeckanim bijelim lukom. Nakon tri minuta dodajte pečurke.
Kada se izdinsta, dodajete sos od paradjza i mešajte.
Kada se zgusne, sklonite sa vatre.
Na tihoj vatri u tiganj sipajte brašno i dodajte malo vode i začina. Kada napravite bešamel sos, sklonite sa vatre.
Listove lazanje prelijte ključavom vodom i ostavite na jedan minut da se opuste.
Vatrostalnu činiju premažite uljem i poređajte dva do tri lista lazanja.
Prelijte sosom od paradajza, pa bešamel-sosom.
Stavite još jedan red listova, pa ponovite postupak.
Slobodno ostatke soseva prelijte preko poslednjeg reda lazanja, piše ona.rs.
Stavite lazanje da se peku na 200 stepeni 30 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- posna lazanja
- recept
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C