SJAJNO JELO U KOME ĆE SVI UŽIVATI Posna sarma sa suvim grožđem
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 29.03.24 18:04 ∙ 0
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cijela porodica.
Sastojci:
600 g slatkog kupusa, 60 g crnog luka
120 g riže
biber
so
60 g suvog grožđa
limun
sirće
lovorov list
ulje
Priprema:
Blanširati kupus u slanoj kipućoj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja. Izvaditi i ocijediti. Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati prethodno skuvanu rižu.
Začiniti po ukusu i umešati suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u vodi da omekša.
Pripremljenu smesu stavljati na list kupusa, oblikovati sarme, redati u šerpu i sipati vode da sarma ogrezne, u vodu dodati par kriški limuna, pa kuvati koliko je potrebno da se riža skuva.
Kuvanu sarmu zapeći u zagrejanoj rerni poslužiti toplo, preliveno saftom u kojem se jelo kuvalo.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C