PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK Svetogorska čorba, vrhunsko posno jelo
AloOnline.ba | Žena ∙ 20.03.24 10:03 ∙ 0
Potrebno je:
Glave od više vrsta morske ribe
5-7 glavica crnog luka
4-5 šargarepa
posna sitna tjestenina
korijen celera
mljevena paprika
malo soli
nekoliko zrna bibera
peršunov list
celerov list
mirođija
Postupak:
1. Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korijenom celera i nekoliko zrna bibera.
2. U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isječene na kolutove. Naliti vodom u kojoj su se kuvale glave od ribe, koju ste prethodno procijedili.
3. Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu. Posoliti, pobiberiti, a malo mljevene paprike dodati direktno u kipuću čorbu.
3. Na kraju dodati tjesteninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre. Posuti sjeckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
15°C