ČOKOLADNI TIRAMISU SA PLAZMOM I VIŠNJAMA Raskošna posna poslastica idealna za Badnji dan
Sastojci:
600 ml bademovog mlijeka
40 g kukuruznog skroba
80 g posne čokolade
200 ml posne slatke pavlake
1 kašičica vanila ekstrakta
300 g posne plazme (plus bademovo mlijeko za umakanje)
Za glazuru:
200 g čokolade
200 ml posne slatke pavlake
Za dekoraciju:
višnje
posna čokolada
Recept za pave – posni tiramisu sa plazmom i višnjama:
U šerpu sipajte 300 ml bademovog mlijeka, a onda dodajte i kukuruzni skrob. Dobro promiješajte da nema grudvica, pa kuvajte dok se smjesa ne zgusne. Zatim dodajte izlomljenu čokoladu i sipajte preostalo mlijeko, pa kuvajte dok se čokolada ne istopi i dok se sastojci ne sjedine. Neprestano miješajte. Isključite šporet, pa sipajte vanilu i slatku pavalku. Sve lijepo promešajte, pa sipajte u neku posudu i ostavite da se ohladi, a onda umutite mikserom.
U vatrostalnu posudu sipajte malo krema, pa poravnajte. Preko poredajte posnu plazmu koju ste umočili u bademovo mlijeko. Na isti način ređajte slojeve dok ne utrošite sve sastojke, a posljednji sloj treba da bude čokoladni krem. Stavite u frižider da se tiramisu stegne.
U šerpi istopite posnu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko kolača. Lepo poravnajte i ostavite da se stegne u frižideru još 10 minuta. Dekorišite posni tiramisu višnjama i rendanom posnom čokoladom.
BONUS VIDEO: