PILEĆI RAŽNJIĆI U ČAMCIMA OD TIKVICA Delikates na bakin način (RECEPT + VIDEO)
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 06.06.23 11:45 ∙ 0
Pileći ražnjići u čamcima od tikvica sigurno će biti interesantni svim ljubiteljima kombinacije mesa i povrća.
Potrebno je:
- 2 veće tikvice
- 300 gr pilećeg mesa
- 100 gr suve slanine
- 1 paradajz
- malo kačkavalja
- začin za piletinu
- biber
- slatka pavlaka
- 2 čena bijelog luka
- 1 kašika soja sosa
- ulje
Priprema:
Meso isjeći na kockice, dodati mljeveni biber, slatku papriku, začin, izdrobljen bijeli luk, soja sos. Ostaviti da meso odstoji pokriveno.
Tikvice malo oguliti, pa izdubiti, napraviti kao čamac.
Meso ređati na roštiljski štapić i to ovim redoslijedom: meso, suva slanina na listiće, malo paradajza, kačkavalj, meso… Ubaciti u tikvicu ražnjić.
Možete u ostatak marinade uvaljati mlade krompiriće, pa staviti oko ražnjića i tikvica. Peći na 200 stepeni 50 minuta. Služiti toplo.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C