IDEALAN DORUČAK Italijanska kajgana
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 19.05.23 06:30 ∙ 0
Sastojci:
3 jaja,
kašika maslinovog ulja,
paradajz sa pulpom,
prstohvat smeđeg šećera,
jogurt,
2 čena bijelog luka isjeckanog,
pola glavice crnog luka,
crvena paprika.
Začini: peršun, ruzmarin, origano.
Priprema:
1. U tavi zagrijati maslinovo ulje, pa dodati sitno isjeckani crni luk i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša.
2. Uz mješanje dodati pulpu od paradajza i smeđi šećer i kuhati dok tečnost ne ispari.
3. Koristeći drvenu kašiku, napraviti tri rupe u pripremljenu smjesu i u njih razbiti jaja i posuti peršunom. Poklopiti tavu i na laganoj vatri sprematidok jaja ne budu dovoljno pržena.
4. U dubljoj posudi pomješati jogurt sa bijelim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C