NE KUPUJTE, NAPRAVITE SAMI Jetrena pašteta kojoj nećete moći odoljeti
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 05.10.22 15:26 ∙ 0
Pileća jetrena pašteta vjerovatno je najjednostavnija pašteta koju možete napraviti - a opet tako posebna i ukusna
Potrebno vam je:
– 175 g maslaca
– 450 g pilećih jetrica
– 2 crvena luka
– 1 mala kašika svježeg timijana
– 2 režanja bijelog luka
– 2 kašike brendija
– 2 male kašike ribljeg umaka ili temeljca od povrća
– svježe mljeveni biber.
Priprema:
Zagrijte 15 grama maslac u tavi dok se ne rastopi. Dodajte jetrice i pržite ih sedam-osam minuta. Sve ubacite u blender. Na istoj tavi rastopite još 15 grama maslaca, dodajte nasjeckani luk, timijan i bijeli luk.
Kad luk omekša, dodajte mu riblji umak i biber. Sve ubacite u blender, kao i ostatak maslaca. Miksajte dok pašteta ne bude glatka i gusta. Prekrijte folijom i prije posluživanja ostavite paštetu na 48 sati u frižideru.
- Tagovi
- jetrena pašteta
- recept
Možda vas zanima
vremenska prognoza
12°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
6°C
Prijedor
15°C