ŠPANSKA PITA SA POVRĆEM, ŠUNKOM I SIROM Najlakša verzija slasnog specijaliteta
Sastojci:
60 ml ulja (može i maslinovo)
2 kašike zelene paprike
2 kašike crnog luka
2 jajeta
100 g tvrdog sira
170 ml jogurta
2 kašike peršuna
100 ml mleka
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za punjenje:
300 g tvrdog sira
300 g šunke
origano
crni luk
zelene masline
paprike
čeri paradajz
peršun
Priprema:
U posudi pomješajte jaja, ulje, papriku koju ste sitno isjeckali, luk koji ste sitno isjeckali, peršun sekcani i jogurt. Dobro umutite sastojke. Dodajte malo mlijeka i brašno i dobro sjedinite. Zatim dodajte rendani sir i prašak za pecivo i dobro promješajte.
Tepsiju u kojoj ćete peći pitu premažite puterom i pospite brašnom. Sipajte smjesu i poravnajte. Isjecite 150 g šunke i 150 g sira na kockice, pa poređajte prvo šunku, a onda i sir.
BONUS VIDEO: