PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK Brza kremasta piletina
Za današnji ručak spremite brzu kremastu piletinu.
- 300g pilećeg bijelog mesa
- 1i 1/2 paprike (po mogucnosti različite)
- 1 manja glavica luka
- 1-2 kašike ulja
- 2 velike kašike paradajz pirea
- 1 kašika brašna
- 125ml vode
- 125ml mlijeka
- 1 kokošija kocka
- bibera i soli
- slatka mljevena crvene paprike
- malo sjeckanog peršuna
- 4 kašike kiselog vrhnja
Priprema:
Meso operite, posusite, izrezite na trakice. Posolite i pobiberite i dodajte malo crvene paprike u prahu i sve dobro izmješajte. Paprike očistite pa i njih izrežite na trakice, kao i luk.
Ulje zagrijte u tavi pa preprzite meso, neprestano mješajući oko 5 minuta. Izvadite meso u zdjelu, pa na istoj masnoći propržite luk i papriku da omekšaju.
Vratite meso nazad u tavu sa povrćem, dodajte paradajz pire i dobro izmješajte. Pospite sa brašnom i crvenom paprikom. Uspite vodu i mlijeko, dodajte nasjeckan peršun , izmrvite kocku za supu i pustite sve da prokuha.
Smanjite temperaturu i kuhajte jos 15 minuta, uz povremeno miješanje.
Posolite i pobiberite ako je potrebno.
Na kraju umiješajte vrhnju.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA