PILETINA U SOSU OD BIJELOG LUKA Sočno jelo probudiće sva vaša čula
Aloonline.ba | Žena ∙ 21.07.22 18:28 ∙ 0
Piletina je izuzetno zdrava, ali i praktična za pripremu. Od nje možete da pravite najrazličitija jela kao što su paštete, neobična predjela, salate… Postoji bezbroj načina za pripremu, ali samo pazite da ne ispadne suva. U tome će vam pomoći bujon koji svako meso čini mekanim i sočnim.
Sastojci:
- 1 pileći file
- 2 kašike brašna
- bijeli luk u prahu
- 1 kašika limunovog soka
- 2 čena bijelog luka
- origano
- 100 ml tople vode ili bujona
- peršun
Priprema:
Meso isijecite na kockice, pa posolite i pobiberite i pospite bijeli luk u prahu. Promiješajte, pa sipajte brašno (1 kašiku) i dobro promiješajte. Ispržite na ulju, pa izvadite iz tiganja. U istu posudu dodajte i 2 kriške putera, pa kada se istopi sipajte brašno (1 kašiku). Promiješajte i dodajte sjeckani bijeli luk, origano i limunov sok. Promiješajte i sipajte vodu ili bujon. Vratite meso i ostavite da proključa. Pospite sjeckanim peršunom.
Bonus video
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C