ŠPAGETI OD TIKVICVA Samo jednom kada probate postaće vam omiljeno jelo
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 16.06.22 10:30 ∙ 0
Za sos vam je potrebno:
500 gr junećeg mljevenog mesa
1/2 l goveđe supe
1 glavica crnog luka,
1 čen bijelog luka,
1 rendana šargarepa,
2 kašike maslinovog ulja,
800 gr sječenog paradajza,
2 dcl crnog vina,
1 kesica parmezana,
origano,
bosiljak,
ruzmarin,
1-2 tikvice
Priprema:
Zagrijati maslinovo ulje. Dodati bijeli i crni luk i šargarepu, pa sve to dinstati. U to dodati meso i propržiti ga. Zatim dodati supu, vino paradajz i ostale začine. Sve to krčkati oko 1 sat uz povremeno miješanje. Kada je gotovo dodate prethodno isječene i očišćene tikvice. Ostaviti par minita još na vatri, zatim servirati i posuti parmezanom.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C