ČOKO SRCA Kolačići koji se tope u ustima
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 14.06.22 17:07 ∙ 0
Potrebno je:
- 100 g suvog grožđa
- 100 g suvih smokava
- 100 g oraha
- 150 g šećera
- 50 g čokolade
- malo struganog muskatnog oraščića
- malo cimeta
Za preliv:
- 150 g posne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
- Sameljite smokve, suvo grožđe i orahe, dodajte im malo muskatnog oraščića i cimeta i, na kraju, gust sirup koji ste skuvali od šećera sa malo vode i 50 g istopljene čokolade.
- Masu dobro izradite rukom, pa rastanjite na celofanu na debljinu od 0,8 mm, pa modlom u obliku srca vadite kolačiće i ređajte ih na tacnu obloženu pek-papirom.
- Ostavite da se prosuše, pa ih prelijte glazurom od mješavine istopljene čokolade i ulja.
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C