RUČAK KOJI UVIJEK PROLAZI Pileći file u bijelom sosu
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 07.06.22 13:12 ∙ 0
Imate goste i ne znate šta spremiti. Ukusno, moderno i brzo jelo će ih oduševiti. Brzo se sprema, a ukus je fantastičan.
SASTOJCI
- šolja riže
- 3 šolje vode
- so
- 180 gr gorgonzole
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 60 gr slanine
- 400 gr pilećeg filea
- mlijeko
- mast
- biber
Priprema:
Pileće bijelo meso potopite u mlijeko na sat vremena. Na masti ispržite dok ne porumeni, tačnije dok se ne ispeče. Odložite meso, u tu mast dodajte slaninicu, kada se isprži dodajte neutralnu pavlaku i gorgonzola sir.
Posolite, pobiberite, kada se sastojci sjedine, vratite meso i malo promiješajte. Servirajte u tanjir sa rižom.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C