OBAVEZNO ISPROBAJTE NEŠTO FINO I UKUSNO: Njoki u paradajz sosu!
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 19.01.22 17:00 ∙ 0
Sastojci:
500 g njoka,
tegla sosa od paradajza,
50 g pinjola,
kašika svježeg bosiljka,
2 čehna bijelog luka,
3 kašike maslinovog ulja,
so, biber,
100 ml vode.
Za posipanje:
4 kašike parmezana .
Priprema:
1. Pinjole kratko propržite na tavi bez masnoće, ali pazite da ne izgore. U manju posudu sipajte sos od paradajza, pinjole, isjeckani bosiljak, maslinovo ulje, zgniječen bijeli luk, so i biber pa sve dobro promiješajte.
2. Pripremljenu smjesu stavite u tavu, dodajte vodu i prokuhajte nekoliko minuta. Njoke skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pomiješajte s pripremljenim sosom. Pospite narendanim parmezanom i poslužite.
- Tagovi
- njoke
- paradajz sos
- recepti
Možda vas zanima
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C