PRIJEDLOG ZA RUČAK Napravite ukusni oslić iz rerne
Vrijeme posta donosi i pripremu ribe i raznih specijaliteta od nje. Ovaj put vam donosimo jedan jednostavan način da pripremite oslića!
Sastojci za oslića iz rerne:
4 oslića
2 d. maslinovog ulja
1 dl bijelog vina
4-5 čena bijelog luka
bijelo i kukuruzno brašno po potrebi
1 kašika sitćeta
začini: so, biber, ruzmarin po ukusu
Uputstvo za pripremu oslića iz rerne:
Ribu dobro orati, oljuštiti kožu i isjeći na krupniju parčad.
Usoliti je i staviti u marinadu da odstoji jedan do dva sata.
Povremeno je okretati da parčad ribe ravnomjerno upije marinadu.
Marinada : sirće , vino i ulje sipati u veću posudu te dodati pripremljene začine so, ruzmarin, bijeli luk i ostale po ukusu.
Pomješati bijelo i kukuruzno brašno pa svako parče uvaljati u brašno.
Redati u pleh sa uljem i preostalom marinadom. Peći na 200c oko 90 minuta.
- Tagovi
- recept